• Home
  • Ερώτηση για την απώλεια πόρων Open Mall από τον Γ. Χατζηδάκη

Ερώτηση για την απώλεια πόρων Open Mall από τον Γ. Χατζηδάκη

Μάρτιος 5, 2019 admin 0 Comments

Όταν η πολυετής εξουσία φθείρει, το κόστος το επωμίζονται οι πολίτες της Ηλιούπολης

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκε ερώτηση από τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργο Χατζηδάκη σχετικά με την αναζήτηση των λόγων της απώλειας πόρων για τους εμπόρους της πόλης μας ύψους 1,9 εκατ. € από το πρόγραμμα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου “open mall”. Η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου περί προτεραιότητας ψήφισης του προϋπολογισμού, αν δεν συνιστά ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ σίγουρα τότε ΥΠΟΤΙΜΑ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.
Θεωρούμε λοιπόν πως έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη των Δημοτών της Πόλης μας όλα τα στοιχεία καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα από την απώλεια του ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ. Καλούμε επίσης, τον κ. Βαλασόπουλο να ζητήσει συγγνώμη από το λαό της Ηλιούπολης και να αφήσει στην άκρη τις αστειότητες περί ευθυνών της αντιπολίτευσης.

– Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης τον ΙΟΥΝΙΟ του 2018 δημοσιεύει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ “open mall” σε συνεργασία με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
– ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΙ παίρνουν την προέγκριση από το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ για χρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ για επισκευή του περιβάλλοντα χώρου 50 τουλάχιστον καταστημάτων καθώς και για κατασκευές όπως πεζοδρόμια, φυτεύσεις-ενισχύσεις πρασίνου, αναβάθμιση οδοφωτισμού κλπ.

Για την οριστική όμως έγκριση και εκταμίευση του ποσού έπρεπε να ικανοποιηθούν ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
• Υπογραφές από τουλάχιστον 50 καταστηματάρχες ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχορήγησης καθώς και,
• Υποβολή φακέλου προς το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με την τεχνική μελέτη αξιοποίησης των κονδυλίων του 1,9 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018.

Τι έπρεπε δηλαδή απλά να έχει πράξει ο κ. Βαλασόπουλος ως υπεύθυνος Δήμαρχος αυτής της Πόλης; Να έχει υποβάλλει εμπρόθεσμα το φάκελο με την τεχνική μελέτη και σήμερα να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος.
Τι έκανε η σημερινή Διοίκηση της Πόλης μας; Όρισε κατ’ αποκλειστικότητα τον κ. Κίμωνα Παπαγεωργίου (Σύμβουλο του Δημάρχου επί των Τεχνικών Θεμάτων) ως υπεύθυνο για τον χειρισμό του φακέλου. Σύμβουλος και Δήμαρχος ΜΑΖΙ, άφησαν το χρόνο να κυλήσει ανεκμετάλλευτος με αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και κατ’ επέκταση ΝΑ ΧΑΘΕΙ το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Ως ενεργοί πολίτες αυτής της Πόλης αναρωτιόμαστε:
– Πότε και σε ποιους ανατέθηκε η εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικής μελέτης;
– Η μελέτη εκπονήθηκε από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου;
– Τι καταληκτική ημερομηνία δόθηκε προκειμένου αυτή να υποβληθεί έγκαιρα;
– Από πότε η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού παρακωλύει το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου;
– Πως συνδέεται αλήθεια, η υποχρέωση υποβολής στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης του φακέλου με την τεχνική μελέτη, με τον προϋπολογισμό του Δήμου αφού πρόκειται για δύο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΝΔΕΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

Κύριε Βαλασόπουλε, αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως έχετε αποδεχτεί πια ότι βρίσκεστε σε διαδικασία ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΟΜΗΣ. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε όμως είναι το γιατί αφενός να επωμίζεται το κόστος των επιλογών και της ανικανότητάς σας ο λαός της Ηλιούπολης και αφετέρου να επιχειρείτε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να τον ταΐσετε κουτόχορτο